The Real Deal Miami

Wynwood parking garage passes review board

Board members agreed project will be needed in future

May 20, 2015 05:45PM
By Sean Stewart-Muniz

  • Print
A rendering of Goldman Properties' proposed parking garage in Wynwood

A rendering of Goldman Properties’ proposed parking garage in Wynwood

The Wynwood parking garage proposed by Goldman Properties passed a major hurdle on Wednesday, with a unanimous vote of approval from Miami’s Urban Development Review Board.

The eight-story garage plans to bring 428 parking spaces to the neighborhood — which Goldman CEO Jessica Goldman Srebnick said it will sorely need in the future — along with 20,594-square-feet of retail space on the ground floor and 23,618-square-feet of office space on the top floor.

It will be the tallest building to date in the neighborhood.

A ground-floor shot of the proposed Wynwood parking garage

A ground-floor shot of the proposed Wynwood parking garage

The design’s most distinctive feature, however, is its facade: a latticework of panels that surround the building, forming a giant blank canvas for artists chosen by Goldman Properties to display their work.

“Wynwood is becoming one of the most important neighborhoods in the world for public art,” Goldman Srebnick said.

The art will be installed using a removable film membrane, which could be swapped out for new pieces every few years.

Totaling 226,054 square feet, the garage will sit on a 36,250-square-foot lot that fronts Northwest Third Avenue, Northwest 26th Street and Northwest 27th Street. Its address is 2660 Northeast Third Avenue.

The development team said the garage will solve the neighborhood’s future need for parking. Currently, parking is limited to spaces on the street and in lots.

“We know there is a need,” said Goldman Srebnick. “We know that a project like this is imperative to the future development of the neighborhood.”

Board members said the project will bring needed parking spaces to the neighborhood and appears to stay in line with Wynwood‘s artistic nature. Though they gave their unanimous approval, it was not without conditions:

  • Revisit the building’s staircases to make them more open and thereby safer for the public.
  • Pick a new species of tree instead of silver buttonwood for the exterior landscaping.
  • Keep the depth of the facade uniform throughout the building.